Welcome to our website!

Op 15 maart 2011 begonnen de demonstraties in Syrië. Met de unieke tentoonstelling Cartooning Syria kijken we terug op 8 jaar protest en oorlog in Syrië.  Je ziet geprinte cartoons en originele cartoons op groot formaat en projecties van honderden cartoons van 39 kunstenaars.

Sommige dateren nog van de begindagen van de protesten in 2011. Ze tonen je een persoonlijk en politiek beeld van de opstand en oorlog in Syrië door de ogen van Syriërs. Over het regime van president Bashar al-Assad, politieke achtergronden, het geweld, de vluchtelingen en de slachtoffers.

De meeste cartoonisten zijn hun land ontvlucht, vooral nadat in 2012 de tekenaar Akram Raslan was gearresteerd en hij in 2013 in de gevangenis werd vermoord. Ze wonen nu overal ter wereld, van Australië tot het noorden van Noorwegen, van West-Europa tot in Canada en de Verenigde Staten.

Enkele cartoonisten wonen nog in Syrië, Damascus en Aleppo, waar het huidige regime van Bashar al-Assad de baas is, en ook in de provincie Idlib waar alle rebellen naartoe zijn getransporteerd.

Meer info op humanityhouse.org